Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на недавній пресконференції оголосив про перегляд урядом критеріїв для бронювання працівників від мобілізації.

За його словами, нова система буде заснована на середній заробітній платі, рівні сплати податків як окремими особами, так і компаніями, а також впливі підприємства чи цілої галузі на економіку країни, повідомляє liga.net.

"Ми маємо намір зробити цей процес більш справедливим", - наголосив Шмигаль, зазначивши, що наразі від мобілізації заброньовано близько 700 тисяч осіб.

Денис Шмигаль. Фото: скрін youtube

Прем'єр додав, що пріоритет у бронюванні залишиться за підприємствами, визнаними критично важливими для економіки, але тепер додаткові можливості для отримання броні будуть надані тим, хто вносить значний вклад у державний бюджет через податки.

Популярні новини зараз

"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок

Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

"Наприклад, мова йде про підприємства з податковим навантаженням вищим за середнє по галузі. Офіційно такого показника не існує, але інформація надається Податковою службою", - пояснив Шмигаль.

За його словами, необхідність у зміні підходів до бронювання викликана потребою держави максимально використовувати власні доходи для підтримки армії.

Мобілізація / фото: depositphotos

"Один захисник на фронті має бути забезпечений вісьмома працюючими громадянами. Якщо ця пропорція менша, ми втрачаємо ефективність. Це означає, що ми не зможемо забезпечити потреби наших сил безпеки та оборони", - підкреслив прем'єр.

Нагадуємо, чинні правила бронювання співробітників були затверджені Кабміном постановою №76 від 27 січня 2023 року.

Відповідно до документа, можливість забронювати до 50% своїх військовозобов'язаних працівників отримали підприємства, що відповідають визначеним критеріям важливості для економіки.