Нещодавно український блогер та журналіст Юрій Бутусов у соціальних мережах опублікував скріншот нібито нової концепції мобілізації та демобілізації. Норми були такі: демобілізація через 12 місяців на "нулі" та космічні штрафи для тих, хто добровільно не з'явився до ТЦК.

Проте українським медіа член комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, народний депутат від "Слуги народу" Олександр Федієнко заявив, що оприлюднений документ та зазначені там норми неправди.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських телеканалів.

Скріншот Бутусова//Facebook

Юрій Бутусов, фото: Facebook

Популярні новини зараз

Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку"

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

"Дурня. Все, що на скрині, не відповідає дійсності", - відповів нардеп і доповнив: "Жодна норма в таблиці в комітеті не розглядалася".

ТЦК. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що на скріншоті, опублікованому Бутусовим, відмічені скандальні та антиконституційні норми. Наприклад, там передбачається, що якщо після 120 днів з моменту ухвалення відповідної постанови Уряду призовник самостійно не з'явився до ТЦК, на нього накладається штраф у розмірі 100 тисяч грн. У разі повторного ігнорування штраф вже становить 200 тисяч грн. Далі на чоловіка чекає блокування водійських прав, скасування державної допомоги, неможливість працювати як ФОП та інше.

Також у законопроекті прописана нова система демобілізації: за бажанням через 12 місяців на передовий жінки демобілізуються через 36 місяців у воєнний час, через 24 місяці – у мирний час, а чоловіки у воєнний час – за рішенням ставки, у мирний – через 24 місяці.

Українські військові, фото: Facebook

Сам же Юрій Бутусов заявив, що цей документ є концепцією мобілізації, яка розглядається в Парламенті і під яку планується виписати черговий законопроєкт.

Нагадаємо, про це кричали люди та плакали дружини: в Україні ухвалили важливе рішення щодо мобілізації.

Раніше повідомлялося, посилення мобілізації: від кого тепер можна отримати повістку.

Також, "Хвилююся...": колишній Трінчер Олександр Волошин зізнався, чи ходив він до ТЦК.