При врученні повісток представники ТЦК часто посилаються на статті 210 та 210-1 Кодексу про адміністративні правопорушення.

Проте, на жаль, іноді військкоми та співробітники поліції вживають маніпулятивних дій, коли згадують зазначені статті Закону.... адвокат Володимир Крекотень пояснює в Instagram, що поняття "розшук" та статті 210, 210-1 КУпАП України не можуть застосовуватися в одному контексті.

мобілізація в Україні, ТЦК, воєнкоми

Тому, коли представник ТЦК чи коп повідомляє, що ви перебуваєте у розшуку за згаданими статтями, таке твердження можна розцінювати як свідому маніпуляцію з боку державних службовців.

Юрист зазначає, що згідно зі статтею 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти виключно на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. Жоден із чинних законів не наділяє військкомати повноваженнями оголошувати будь-кого у розшук, у тому числі за статтями 210 та 210-1 КУпАП.

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку"

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Показати ще

Мобілізація

"Розшук - це категорія кримінального процесу, яка може застосовуватися виключно до підозрюваного або обвинуваченого у кримінальному провадженні за мотивованим рішенням слідчого, прокурора або судді на підставах, встановлених статтями 281, 335 Кримінального процесуального кодексу України", - додає він.

Вимагайте назвати номер кримінального провадження та надати реквізити відповідного рішення слідчому, прокурору чи суду про оголошення вас у розшук.

Нагадаємо, "хвилююся...": колишній Тринчер Олександр Волошин зізнався, чи ходив він до ТЦК

Як повідомляв "Знай.uа", загальна мобілізація жінок: військова зробила жорстку заяву

Знай.ua писав, посилення мобілізації: скільки чоловіків отримають повістки вже скоро