Українські військові, які повернулися з фронту до мирних українських міст, звернули увагу на один "емоційний" факт, що іноді, коли вони у формі перебувають у громадському місці, їх сприймають з негативом через помилкову "деталі".

Про це одному з українських телеканалів розповів військовий Миколай, який захищає Україну, перебуваючи у найгарячіших точках фронту.

Українські захисники, скріншот: YouTube

"Працівники ТЦК мають таку саму форму, як і ми. Коли ми приїжджаємо до Києва, на нас, здається, дивляться з легкою часткою зневаги", - розповів військовий, ставлячи питання про те, а чи не варто працівникам ТЦК змінити форму так, щоб вона відрізнялася від форми інших військових.

Свою думку з цього приводу висловив колишній речник Генштабу ЗСУ, військовий експерт Владислав Селезньов.

Популярні новини зараз

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Він каже, що інформаційна кампанія мобілізації в Україні, м'яко кажучи, не найкраща.

"Ну тут дорікати варто в принципі всім державним інститутам, установам, та їх медіацентрам, які безпосередньо ідентично, я маю на увазі, державним інститутам, міністерствам, які відповідають за процес мобілізації. А відповідно до закону про мобілізацію та мобілізаційну підготовку у нас в країні держава відповідає за цей процес. А у нас зараз чомусь намагаються зробити цапами-відбувайлами представників ТЦК, хоча вони лише один з елементів цієї державної програми, пов'язаної з мобілізацією. Це несправедливо", - каже Селезньов.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Резюмуючи, експерт говорить про наступне: "Точно не потрібно маркувати окремим видом військової амуніції чи уніформи представників ТЦК та СП, а ось що точно варто і потрібно негайно робити - це докорінно змінювати систему інформування, систему комунікацій саме з цього дуже болючого питання".

За словами Селезньова, насправді Україна має чудовий позитивний досвід: у 2014-2017 роки було проведено 6 хвиль мобілізацій. У свою чергу, за даними обласних ТЦК і СП, багато нинішніх працівників – це бійці, які повернулися з гарячих точок війни, мають поранення, але й бажання продовжувати служити Україні.

Нагадаємо, розшук ТЦК чи поліцейська "Армор": юристи пояснили військовозобов'язаним важливий нюанс.

Раніше повідомлялося, депутат розповів, що багато колег хочуть воювати, але не мають права.

Також, українка записала 9 дітей на різних батьків, щоб їх не забрав ТЦК.