Україна продовжує відбивати атаки російських терористичних військ та мужньо протистояти агресору вже більше двох років.

Проте, ми маємо далеко не безмежні ресурси і військові потребують відпочинку. Не всі військовозобов'язані чоловіки наразі розуміють виклики, які сьогодні стоять перед нашою державою.

Про наслідки можливих рішень нагадав український художник і командир відділення Збройних Сил України Дмитро Гапчинський, який захищає країну з початку російської агресії у 2014 році.

"Залишаються чоловіки, які ховаються від служби, ігноруючи заклики до оборони. Це розчаровує і викликає занепокоєння, адже без повної мобілізації ми ризикуємо стикнутися з катастрофічними наслідками", – зазначає він.

Мобілізація. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Не хочеш за Україну, будеш воювати за Росію

Гапчинський акцентує увагу на тому, що ухилення від виконання свого обов'язку перед країною може мати далекосяжні наслідки, включаючи примусове включення до лав ворожої армії в майбутньому.

"Я за мобілізацію. І як би хто не хотів — у нас немає виходу. Домовитися з убивцею неможливо. Прийдеться воювати всім. Але є маленький нюанс — або ви будете воювати в окупаційній армії, яка буде захоплювати вашу країну. І вона вам не дасть спокою і не дасть жити. Вона вас мобілізує до своєї армії, і ви воюватимете проти своїх людей. Або ви воюватимете у своїй армії", – підкреслив військовий.

Художник нагадує про історичні уроки, які показують, що небажання воювати з агресором у минулому призвело до національної трагедії.

"Ви можете втекти — тоді ми втратимо країну. 1918 року ніхто не хотів воювати, і це призвело до голодомору та того, що українці воювали в Червоній армії та вбивали своїх", – сказав Гапчинський.

ТЦК, мобілізація: фото Уніан

Час минає

На думку Гапчинського, зараз кожному українцю необхідно усвідомити серйозність моменту і зробити вибір на користь захисту власної країни, а не уникання своєї відповідальності. Він підкреслює, що сила збройних сил може бути вичерпана, якщо громадяни не долучаться до спільних зусиль з оборони України.

"Вам зробили пояс безпеки хлопці-військові. Але вони можуть в один день закінчитися", – наголосив він, закликаючи кожного взяти на себе частину відповідальності за долю країни.

мобілізаційні заходи ТЦК у Львові \ кадр з відео

Також Знай.ua писав про те, що депутат розповів, як багато колег хочуть воювати, але не мають права.

Народний депутат Руслан Горбенко зазначив, що наразі відсутні юридичні підстави для мобілізації депутатів, а також підкреслив, що вплив такого рішення на загальну ситуацію на фронті буде мінімальним.

Якщо взяти депутатів призовного віку, які підлягають мобілізації, то це буде приблизно 180 людей. Це дві роти. На війну це взагалі не вплине, бо якщо взяти будь-яку військову частину, то мінімальна кількість особового складу — це 5-6 тисяч військових. Ну і скажіть, чи допоможуть ці 180 людей? Думаю, що ні. зауважив нардеп