Народний депутат Руслан Горбенко в інтерв'ю виданню "Телеграф" поділився думками щодо можливості відправки народних обранців на фронт.

Горбенко зазначив, що наразі відсутні юридичні підстави для мобілізації депутатів, а також підкреслив, що вплив такого рішення на загальну ситуацію на фронті буде мінімальним.

Скільки підпадають під мобілізацію

За його словами, серед народних депутатів призовного віку близько 180 осіб, що еквівалентно двом ротам, тоді як у військовій частині мінімальна кількість особового складу становить від 5 до 6 тисяч військовослужбовців.

Якщо взяти депутатів призовного віку, які підлягають мобілізації, то це буде приблизно 180 людей. Це дві роти. На війну це взагалі не вплине, бо якщо взяти будь-яку військову частину, то мінімальна кількість особового складу — це 5-6 тисяч військових. Ну і скажіть, чи допоможуть ці 180 людей? Думаю, що ні. зауважив нардеп

Горбенко сумнівається у значущому впливі такої кількості мобілізованих депутатів на хід бойових дій.

Популярні новини зараз

Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Депутат також згадав, що вже є приклади служби 5-8 депутатів у військових структурах. Проте, за його словами, багато хто бажає приєднатися до збройних сил, але народні обранці не мають права підписувати контракти ні з територіальною обороною, ні з будь-якою іншою військовою частиною.

Право на відстрочку

Раніше Знай.ua повідомляв, що ТЦК придумали, як мобілізувати чоловіків із правом на відстрочку. Військовообов'язаний прибув до ТЦК та подав документи із заявою на відстрочку, папери не приймають та відправляють його на проходження ВВК. Після цього змушують підписати повістку на відправлення.