Про це речник Полтавського обласного ТЦК та СП майор Роман Істомін розповів у інтерв'ю Телеграфу відповідаючи на питання роздачі повісток у громадських місцях та на блокпостах.

Зокрема, представник ТЦК вважає, що вручення повісток за місцем проживання з самісінького початку було основним способом оповіщення військовозобов’язаних про їхній виклик для уточнення даних. Тому й воєнкоми ходили по домівках але іноді чули, що чоловіки вже тут не живуть, а деякі й взагалі відмовлялися відчиняти двері, ухиляючись від мобілізації.

Повістки. Мобілізація. Фото скріншот з Youtube

"Фіксуємо те, що велика кількість людей проживають не за місцем реєстрації та давно не оновлювали дані. Ок, людина не хоче спілкуватися з представниками ТЦК і СП вдома, тоді вони спілкуються з нею у громадських місцях: на вулицях, блокпостах тощо. До речі, чимало громадян, яких призивають зараз за мобілізацією, це ті, кому потрібен був поштовх. Не раз чув від них: "Я чекав повістку, але сам не йшов". Бувають випадки, військовозобов’язані просять виписати їм повістку. Ще один метод оповіщення — передача розпоряджень (повісток) на підприємства, які керівник вручає своїм підлеглим. Органи влади залучають активніше до цього процесу", – пояснює Роман Істомін.

Також речник ТЦК зауважує, що зараз воєнкоми дуже рідко ходять домівками українців тому що у цьому практично немає сенсу.

Популярні новини зараз

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Показати ще

Повістка. Фото: Youtube

"Сьогодні наші співробітники практично не ходять за місцем мешкання громадян, оскільки в цьому небагато сенсу. Перевіряють документи на вулицях. Це роблять люди з числа військовослужбовців ЗСУ (а ТЦК та СП є структурним підрозділом ЗСУ), наділені відповідними повноваженнями військовим комендантом. До речі, наші представники почали використовувати бодікамери, щоб у разі конфлікту він був зафіксований з обох сторін і на цьому було менше маніпуляцій", – розповідає речник Полтавського ТЦК та СП.

Також нашим читачам нагадуємо, що у березні українцям повторно вручать повістки. Українцям, яких визнали непридатними чи обмежено придатними та не мобілізували, ТЦК можуть повторно вручити повістку на вулиці.