Міністерство охорони здоров'я України ініціює масштабну перевірку військово-лікарських комісій (ВЛК) у Києві на тлі численних скарг громадян.

Це рішення прийнято через зростання кількості повідомлень про неправомірні дії лікарів, які надають недостовірні медичні висновки або вимагають хабарі за встановлення коректного діагнозу.

Обшуки колишнього голови Чернігівської обласної ВЛК. Фото: скриншот Youtube

"Неприпустимі випадки, коли медичні працівники свідомо вказують неправдиві діагнози або вимагають хабарі за достовірне оформлення, мають бути припинені," - заявив міністр охорони здоров'я.

На фоні тривалого воєнного стану в країні, коли сотні тисяч чоловіків вже скористалися послугами ВЛК для отримання статусу "інвалідності" та виїзду за кордон, уряд у березні 2024 року вирішив провести "перевірку" з метою виявлення та усунення порушень у роботі цих комісій.

Популярні новини зараз

Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Наш портал Знай.ua раніше повідомляв, що ухилянтам таки можуть блокувати рахунки - принаймні, міністр юстиції не бачить у цьому крокі порушення Конституції України.

"Я не бачу в проекті закону прямого порушення Конституції. Це не означає, що порушень немає взагалі. Більшість спірних моментів потрібно розглядати через призму балансу інтересів. Немає нічого, що б безпосередньо порушувало основний закон," - зазначив Малюська.