Навіть попри те, що депутати ніяк не приймуть закон про мобілізацію, ТЦК застосовують багато хитрощів для того, щоб заманити чоловіків до війська.

Про чергову схему, за якою до Збройних Сил потрапляють студенти та люди із епілепсією, розповів адвокат Роман Сімутін.

Співробітники ТЦК, скріншот: YouTube

Юрист одразу попереджає про те, що зараз більшість судових справ про оскарження дій ТЦК мають негативний результат, а тому важливо уникати пасток військкомів одразу. Він пояснює, що поки буде тривати процес у суді, ви вже потрапите до Збройних Сил.

Сімутін радить чоловікам, які приходять до військкомату за відстрочкою — не проходити ВЛК, навіть під страхом погроз.

Популярні новини зараз

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

"Документи не приймають та відправляють на проходження ВЛК, типу, такий порядок. Це ще та лапша! А після ВЛК вам вручають повістку на відправку з поясненням, що ви не маєте права на відстрочку та вимагають підписатися на корінці повістки. Якщо ж ви не підписуєтеся, тоді вмовляння і погрози можуть продовжуватися годинами: ми тебе посадимо, ти ухилянт і т. п.", — ділиться адвокат.

Сімутін розповідає, що після тривалого психологічного тиску приходить "хороший ТЦК-шник", який пропонує все підписати та запевняє чоловіка в тому, що він зможе оскаржити повістку в суді.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

"Ви ставите підпис – і капкан закляпнувся: ви прийняли правила гри ТЦК. На вас одразу готують мобілізаційне розпорядження, зараховують наказом командира до частини і якщо ви навіть подаєте до суду, то справу, в кращому випадку, виграєте мінімум за 6-8 місяців", — додає юрист.

Спеціаліст пояснює, що суди зараз частіше за все застосовують практику: "якщо ти ставиш свій підпис — то виявляєш бажання служити".

Оскаржуючи дії ТЦК, зараз дуже важко довести той факт, що вас примусили підписати повістку, якщо звичайно немає прямих доказів.

Адвокат радить у такому випадку підписувати повістку із таким продовженням: "Я не ухиляюся від мобілізації, оскільки відповідно до ст. 23 закону "Про мобілізацію" маю право на відстрочку у зв’язку з інвалідністю дружини. Підтверджувальні документи надав тоді-то, або відмовилися приймати такого-то числа".

Нагадаємо, випробувальний термін на роботі – це не завжди законно: українцям пояснили, як порушують їхні права

Як повідомляв "Знай.ua", Міністр юстиції придумав, кого мобілізувати наступними: "Нехай вони кров'ю захищають..."

Знай.ua писав, новий закон про мобілізацію: де ТЦК зможуть видавати повістки чоловікам