На прифронтових територіях України діти за останні два роки провели від 3000 до 5000 годин у підвалах та на станціях метро під час повітряних тривог. Ця ситуація надає руйнівний вплив на психічне здоров'я дітей та їх освітні можливості.

Повітряна тривога оголошувалась близько 3500 разів у Запорізькій та Харківській областях, а також майже 6200 разів на Донеччині з початку повномасштабної війни у ​​лютому 2022 року. Про це повідомляють дані ЮНІСЕФу.

Діти / фото: Freepik

Взимку діти змушені ховатися у холодних підвалах через відсутність опалення, води та електроенергії через обстріли.

Виконавчий директор ЮНІСЕФ, Кетрін Рассел, каже, що війна в Україні серйозно впливає на дітей, поділяючи їхні сім'ї, викликаючи втрату близьких та створюючи проблеми з доступом до освіти та медичних послуг.

Популярні новини зараз

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Половина дітей віком 13-15 років має проблеми зі сном, кожен п'ятий страждає від симптомів посттравматичного стресового розладу, а три чверті молоді потребують емоційної чи психологічної підтримки.

Діти / фото: Freepik

Батьки повідомляють про зростання тривожності, страх і зниження інтересу до навчання у дітей, кажучи, що в умовах війни їм важко надавати необхідну підтримку. 40% дітей по всій країні мають труднощі з доступом до освіти, а в прифронтових районах половина дітей позбавлена ​​цієї можливості.

Дані також вказують на значні прогалини в освіті, з дітьми, які фактично втратили два роки читання та рік математики з початку конфлікту.

Нагадаємо, з сім'ям із дітьми допоможуть грошима: як подати заявку на виплати

Раніше ми писали про те, що з їжею з дітьми підтримають грошима: кому з українців щомісяця "капатиме" на картку по 2000 гривень.