Правоохоронці розкрили викрадення кримськотатарського діяча, Героя України Решата Аметова.

Аметов відкрито демонстрував свою проукраїнську позицію, не визнаючи окупацію півострова Росією. Чоловік вийшов на одиночний пікет до будівлі Ради міністрів Криму в Сімферополі, де його і викрали троє "самооборонців". Близько двох тижнів його розшукували правоохоронці. Тіло Аметова з слідами тортур виявили біля села Суничне Білогірського району Криму.

Слідством встановлено, що викрадення було вчинено двома учасниками незаконного збройного формування "самооборона Криму" під керівництвом колишнього військовослужбовця збройних сил Російської Федерації, який і надалі брав участь у бойових діях на сході України і в квітні 2014 року вчинив аналогічний злочин.

"Більше п'яти років тому в окупованому Криму викрали і катували до смерті кримськотатарського активіста Решата Аметова. Виступаючи проти окупації півострова, він вийшов на одиночний пікет і не повернувся до своєї сім'ї і близьким. Завдяки співпраці прокуратури, поліції і правозахисної організації Українська Гельсінська спілка з прав людини сьогодні розкрито злочин і повідомлено про підозрі викрадачам", — каже прокурор АР Крим Гюндуз Мамедов.

Популярні новини зараз

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Нагадаємо, що боєць зі Львівщини став Героєм України: заплатив життям за порятунок друга

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", у п'ятницю, 28 червня, відбувся обмін військовополоненими між "ЛДНР" і Україною.

Також портал "Знай.uа" писав, що нещодавно в Луганській області в районі проведення ООС загинув боєць 54-ї бригади родом з Дніпропетровської області.