Українець Костянтин, який мешкає в Києві та працює у київському університеті, звернувся до юристів зі своєю проблемою. Коли він їздив до батьків у Житомирську область, його зупинили на дорозі і дали повістку з місцевого військомату.

Річ у тім, що він був звільнений від військової служби через хворобу, що підтверджено в його військовому квитку. Хоча в системі не було інформації про його звільнення від служби.

зупинили і вручили повістку

Чоловік показав свій військовий квиток, але співробітник Житомирського районного центру коплектування та СП сказав, що він не бачить в системі, що він знятий з обліку, хоча в квитку все було записано.

Констянтин звернувся до юристів з такими питаннями:

Популярні новини зараз

"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще
  • чим йому загрожує в такому випадку неявка до Житомирського районного центру коплектування та СП в СМТ Попільня?
  • Яким чином вносяться дані до електронної бази "Оберіг".
  • Як проконтролювати їх внесення?

Спочатку йому відповів Кирда Вячеслав Володимирович, якщо чоловік отримав повістку, тому має йти до військкомату. Якщо не піде без серйозної причини, можуть вимагати сплатити штраф від 3400 до 5100 гривень. Але, швидше за все, нічого страшного не станеться.

Все одно краще перевірити його військовий квиток. Якщо там написано, що він не може служити в армії і його зняли з військового обліку, то він мав право не брати цю повістку.

зупинили і вручили повістку

Юрист Айвазян Юрий Климентьевич, повідомив Костянтина про те, що треба точно знати, що лікарі вирішили про здоров'я чоловіка: просто зняли з обліку, бо погано почувається, чи взагалі сказали, що він не може служити в армії через хворобу. І коли це сталося: до початку війни чи після?

Якщо чоловіка визнали непридатним до служби і зняли з військового обліку, то він не має служити в армії. Це значить, що його не можуть викликати до військкомату. Якщо лікар сказав, що в армію не можна, то військомат не повинен турбувати.

Нагадаємо, мобілізація триває: юрист порадив, як не потрапити на фронт із хронічними хворобами

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, оголосили у розшук: адвокат попередила військовозобов'язаних

Також, Знай.ua писав про знайшли повістку разом із платіжкою: як потрібно діяти чоловікам