Премія для військових – це свого роду бонус, який вони отримують понад свій основний оклад. Це як невеликий плюс за їхню службу та виконання своїх обов'язків. Але є й підводне каміння.

Нарахування цієї премії не відбувається автоматично. Командири військових частин можуть вирішити, кому і скільки заплатити у вигляді премії. Вони можуть враховувати різні фактори, включаючи дисципліну та виконання службових обов'язків.

Українські військові, фото: Facebook

Але якщо військовий порушує правила чи отримує дисциплінарне стягнення, його премію можуть скоротити чи навіть скасувати.

Щомісячна премія для військовослужбовців визначається міністром оборони і не може становити менше ніж 10% посадового окладу, який залежить від військового звання.

Популярні новини зараз

"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Показати ще

Командири підрозділів можуть преміювати військовослужбовців щомісяця на основі наказу, що видається до 5 числа наступного за місяцем преміювання, з урахуванням військової дисципліни та показників виконання службових обов'язків.

Українські гроші, Zik

Розмір премії може бути зменшений при накладенні догани або суворої догани командира. Наприклад:

  • за догану премію може бути знижено до 90% від встановленого розміру,
  • за сувору догану – до 80%,
  • за дві догани – до 60%, за три догани – до 50%.

Премія може бути позбавлена ​​військовослужбовців у разі невиходу на службу без поважних причин, вживання алкоголю чи наркотиків на території частини, накладання дисциплінарних стягнень чи звільнення з різних підстав.

Існують також правила, що захищають військових від довільного зменшення премії. Їх не можуть штрафувати за те саме порушення кілька разів.

Нагадаємо, у українців допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн. на кожного члена сім'ї

Раніше ми писали про те, що була в кредит? Виплатимо! В Україні вводять нові правила "мобілізації" авто

Крім того, Знай.ua повідомляв, що про безробітне зробіть це: українці, яким виплачують гроші від держави, отримали попередження