В Україні майже щодня трапляються випадки доволі жорсткої мобілізації чоловіків, коли посеред вулиці запихують до бусика та відвозять до ТЦК.

Про подібний випадок днями повідомила львів'янка Віолета Таран запевняючи, що її чоловіка забрали з численими порушеннями.

"Вчора ввечері близько 21:50 год. мого чоловіка Тарана Кирила. Насильно із застосуванням фізичної сили, з нанесенням тілесних ушкоджень, порвавши куртку, штани, розбивши окуляри і телефон, працівники Шевченківського РТЦК та СП затримали на вулиці, запхали в бус і доставили в приміщення по вул. Лемківська, 28, м. Львів для проходження ВЛК. Жодних повісток на місці затримання моєму чоловіку не вручили", – написала Віолета Таран.

Також дівчина пояснила, що у ту ж ніч її чоловікові дали наказ про мобілізації не дивлячись на те, що керівника ТЦК та СП фізично не було на місці.

"Близько 04.00 год. 16.03.2024 року був готовий наказ про мобілізацію мого чоловіка із підписом начальника Шевченківського РТЦК та СП - Романа Немишкала, якого у приміщенні за адресою: вул. Лемківська, 28 не було і бути не могло у 04:00 год., однак наказ був підписаний ним та скріплений печаткою. На місце викликали поліцію та працівників ВСП, поки вони приїхали на нього зробили наказ про мобілізацію, хоча ВІН НЕ пройшов ВЛК (не був в жодному кабінеті лікаря). Станом на зараз мій чоловік в дорозі до військові частини, яка знаходить у м. Рівне", – пояснювала Віолета Таран у своєму пості в Інстаграм.

Популярні новини зараз

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Показати ще

Пізніше журналісти з'ясували, що керівник Львівського обласного ТЦК та СП Артур Ніязов пообіцяв провести службове розслідування та покарати винних. Щоправда, це вже навряд поверне чоловіка Віолети з військової частини.

Раніше Знай.ua повідомляв, що адвокати роз'яснии нюанси мобілізації заброньованих працівників.