Варто одразу нагадати той факт, що в Україні продовжується дія воєнного стану, а також проходить загальна мобілізація чоловічого населення військовозобов'язаного віку. Також відомо, що відбуваються заходи щодо "мобілізації" транспорту, проте дана процедура має чіткі законодавчі положення.

Не кожен приватний власник авто може розраховувати на "броню" від мобілізації під час передачі транспорту на потреби Сил оборони. З'явилася інформація, що у Львівській області до випробувального терміну засудили чоловіка, який відмовився від мобілізації. На суді він заявив, що нібито передав ЗСУ два автомобілі через благодійний фонд.

Про це стало відомо завдяки інформації із вироку Стрийського міськрайонного суду Львівської області.

ТЦК. Фото: скрін youtube

За даними суду, мешканець Львівщини у серпні 2022 року пройшов ВЛК, яка визнала його придатним до мобілізації. У травні 2023 року чоловікові дали повістку, проте він ухилився від служби в армії.

Популярні новини зараз

Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку"

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Мобілізація авто, скріншот: YouTube

На суді чоловік заявив, що він займається волонтерством і передав до ЗСУ через благодійний фонд "Ми Україна" два автомобілі. Він просив не відправляти його до в'язниці. Також підсудний вину в ухиленні від мобілізації визнав.

Рішення суду, скріншот: Facebook

Суд врахував той факт, що чоловік передав ЗСУ транспорт. Його визнали винним за статтею 336 ККУ та засудили до 1 року випробувального терміну. Цей вирок можна ще оскаржити в апеляційному суді.

Нагадаємо, загальна мобілізація жінок: військова зробила жорстку заяву.

Раніше повідомлялося, посилення мобілізації: скільки чоловіків отримають повістки вже незабаром.

Також, Світлана Кушнір розповіла, що не так із роботою ТЦК та ВЛК.