Українців, які отримали повістку, але проігнорували її і не з'явилися до ТЦК, суворо каратимуть. Про це розповів начальник юридичної служби Житомирського обласного ТЦК та СП підполковник юстиції Євген Гуртовий у коментарі "Суспільному".

Покарання за неявку до ТЦК залежить від виду врученої повістки. Так, якщо військовозобов'язаний мав прибути для уточнення облікових даних та проходження медичного огляду, то передбачено адміністративну відповідальність. У такому разі порушнику доведеться сплатити від 1700 до 3400 гривень штрафу.

Вручення повістки, скріншот: YouTube

Покарання посилюється, якщо людина протягом року повторно отримує повістку і знову не з'являється у ТЦК. Таким особам загрожує від 3400 до 5100 гривень штрафу.

Найвищий захід покарання передбачений для тих, хто вже пройшов медкомісію, отримав мобілізаційне розпорядження і не з'явився за ним.

Популярні новини зараз

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

"За неявку вже за мобілізаційним розпорядженням передбачена кримінальна відповідальність за статтею 336 Кримінального кодексу України і покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років", - пояснив Євген Гуртовий.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, мобілізація з 18 років? Адвокат розповів, як хлопці ризикують потрапити до пастки закону.

Також наш портал інформував, представник ТЦК розповів, як чоловіки просять виписати їм повістку: "Потрібен поштовх".

Крім того, ми писали, в тилу "знайшли" тисячі військових, які жодного разу не були на передовій: тепер хочуть відправити в бій.