В Україні вже довгий час "коштує на вухах" законопроект про мобілізацію, який передбачає заклик 500 тисяч громадян у 2024 році. На третій місяць обговорення стало зрозумілим, що дефіцит добровольців і втома військових є однією з головних проблем.

Згідно з новими планами, про які розповів Financial Times, 330 тисяч змучених військових, що борються на фронті, буде замінено новими силами.

Мобілізація

"Два роки без перерви, без ротації, звичайно, моральний дух низький і це вбиває мотивацію. Нам потрібна або ротація, або звичайна відпустка, щоб добре відпочити, – каже десантник Ілля, який за два роки війни мав лише 25 днів відпустки.

Проте опитування показують, що більше половини українських чоловіків віком від 25 до 60 років, придатних для мобілізації, не готові брати участь у військових діях.

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Бойові дії, фото: Facebook

Основними причинами уникнення служби на передовій стають страх смерті та інвалідності, а також недостатня підготовка та невизначеність терміну служби.

Новий законопроект пропонує рішення для цих проблем, включаючи термін служби три роки і мінімальний період навчання три місяці. Однак питання, пов'язані з можливим скороченням терміну служби до 18 місяців, викликають певні складнощі, такі як необхідність збільшення кількості призовників.

В умовах зниженої підтримки з боку США та ЄС Україна змушена активно шукати рішення, щоб оновити свої військові сили та впоратися з поточними викликами на фронті.

Нагадаємо, біля країни записала 9 дітей на різних батьків, щоб їх не забрав ТЦК

Раніше ми писали про те, що н ардеп розповів, як демобілізуватимуть військових: "Дуже важливо, щоб..."