Адвокат Симутін поділився цінними відомостями про те, як відбувається мобілізація в Україні. Головне питання: чи справді чоловіків закликають на службу з 25 років? Симутін вважає, що фактично – із 18. І пояснює, чому так.

"От дійсно, принцип розділяй і владарюй працює завжди. Якщо хочеш сховати серйозні речі або щоб на них не звернули увагу, тоді просто придумай якусь ахінею, щоб нею затьмарити все що завгодно", – пише він у своєму Telegram.

Військовий квиток. Фото: Youtube

Симутін звернув увагу на новий законопроект, який пропонує можливість мобілізації осіб із 18 років. Він пояснює, як це працює:

Трюк влади

Популярні новини зараз

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

У грудні з'являється законопроект про блокування рахунків тих, хто не перебуває на військовому обліку. Соцмережі вибухнули, але результат був несподіваним: січень став рекордним місяцем зі зняття готівки, і багато хто захотів отримувати зарплату в конверті. Економіка опинилася під впливом цього трюку.

Батько військовий. Фото freepik

Пропоновані зміни

Законопроект пропонує направляти на військову службу громадян України чоловічої статі віком від 18 до 25 років. Але увага! Підпунктом 2 обліку на облік ставлять військовозобов'язаних, тобто тих, хто пройшов базову підготовку.

Простими словами:

Чоловіки віком 18-24 роки, які пройшли базову військову підготовку, стають військовозобов'язаними і можуть бути мобілізовані. Таким чином, незважаючи на заяви про те, що мобілізація починається з 25 років, адвокат порушує питання: наскільки вірні обіцянки влади?

Крім того, Знай.ua повідомляв, яких зеків не зможуть мобілізувати: Мін'юст поставив крапку у цьому питанні

Раніше Знай.ua стало відомо про те, як оскаржити рішення МСЕК: українцям повідомили радісну новину