Запропонована нещодавно норма бронювання від мобілізації тих, хто заробляє понад 35 тисяч гривень та сплачує з них податки, викликала хвилю обговорення у суспільстві.

Прогнозовано, далеко не всім сподобалася така ініціатива.

Зокрема, Заступник командира Третьої штурмової Максим Жорін досить жорстко розкритикував цю пропозицію у своєму телеграм-каналі.

"Цей цирк навколо мобілізації досі продовжується. В законопроект таки збираються додати норму про бронь для окремих категорій, в тому числі для тих, хто заробляє від 35 тисяч гривень. Замість того, щоб змінити підхід до рекрутингу та підготовки - вирішили узаконити принцип "війна тільки для бідних". Зараз Україна стоїть перед дуже серйозними випробовуваннями на фронті. Через різні й***нуті ініціативи та затягування процесу ми матимемо катастрофічну ситуацію", – вважає Максим Жорін.

Популярні новини зараз

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Раніше Знай.ua повідомляв, що нардеп розповів, як демобілізуватимуть військових. Він розповів про те, що важливо враховувати різницю між бойовими та тиловими посадами і запропонував внести відповідні зміни до законодавства.

Роман Лозинський / фото: скріншот Youtube

"Тут питання про цифри дискутується, але точно, що зараз ми відстоюватимемо на комітеті, – це градація", – зазначає Роман.

Він запропонував враховувати коефіцієнт бойових розпоряджень щодо терміну служби. Лозинський запевняє, що ця тема активно обговорюється і з командуванням, і у співпраці всіх учасників процесу для зміцнення Збройних Сил країни.