Усі на службу, але не так швидко! Територіальні центри комплектування видають повістки громадянам з інвалідністю, але вони можуть бути не в курсі стану здоров'я людей.

Оперативне командування "Північ" поділилося цією новиною, сказавши, що повістка від ТЦК та СП – це не виклик на війну, а швидше запрошення зайти та оновити свої особисті дані.

"Її основна мета полягає в тому, щоб люди прийшли та оновили свою особисту інформацію", – йдеться у повідомленні.

Все б нічого, але вручення повісток чоловікам з інвалідністю викликало велике невдоволення серед громадян останнім часом.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

"Якщо чоловік отримав інвалідність після приписки до призовної ділянки або взагалі не стоїть на обліку в ТЦК, то там про її інвалідність знати не можуть", - пояснили в Оперативному командуванні "Північ"

Схоже, що ці непорозуміння регламентуються – ухвалою міністра оборони. Воно говорить, що якщо у військовозобов'язаного чоловіка змінюються персональні дані (шлюб, здоров'я та інше), він повинен повідомити про це ТЦК протягом семи днів.

"Тобто, якби чоловіки вчасно зверталися до ТЦК, таких випадків було б значно менше. До речі, військовий облік ведеться також у місцевих радах, ЦНАПах та на підприємствах, де чоловіки працюють, тобто інформацію потрібно подавати і туди."

Таким чином, в ОК "Північ" нагадують, що чоловікам потрібно приходити і давати себе знати, щоб спростити і ведення обліку для ТЦК, і собі життя.

Крім того, Знай.ua повідомляв, " Зробив все, щоб не воювати": Віталій Козловський розповів, як Кондратюк "відмазав" себе та близьких від армії

Також наш портал інформував, у клоністський фронт зазнає втрат: чоловік покалічився під час штурму паркану на кордоні.