Останнім часом спостерігається зміна тактики використання дронів-камікадзе з боку Росії.

Про це повідомила Наталія Гуменюк, речниця Оперативного командування "Південь", під час участі в телемарафоні.

Вона зазначила, що ці дрони все частіше здійснюють маневри у районах з житловими будинками.

Гуменюк висловила занепокоєння щодо цієї тактики. Вона підкреслила, що маневрування дронів у міських умовах створює додаткові ризики для цивільного населення. Це також ускладнює роботу українських сил ППО.

полювання на Shahed-136/131

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

"Ворог намагається тероризувати мирних громадян. Вони використовують дрони, щоб ускладнити наші зусилля щодо їх збиття", - заявила Гуменюк.

Вона детально описала ситуацію, що склалася в ніч на 11 березня в Одеській області. За її словами, ударні дрони активно маневрували між житловими будинками під час атаки.

Гуменюк також згадала, що подібна поведінка російських військових була помічена і на сході України. Це свідчить про загальну стратегію ворога щодо ведення гібридної війни.

Збитий безпілотник "Shahed-136 ". Фото: скриншот з відео

Незважаючи на складнощі, українська ППО продовжує захищати небо. 11 березня вони змогли збити 10 баражуючих безпілотників типу Shahed-131/136. Проте атаки завдали шкоди інфраструктурі та адміністративним будівлям в Одеському районі.

Раніше Знай.ua повідомляв тривожні новини, що атаки стануть більш масованими: окупанти модифікували "Шахеди". Росія постійно намагається перемогти у "війні технологій" і постійно покращує свою зброю. Окупанти налаштували виробництво дронів, які щодня летять на нашу країну і знайшли спосіб, як за один раз випускати більше беспілотників.