Президент України не зміг промовчати стосовно заяви Папи Римського Франциска про підняття "білого прапору" і відповів йому відеозверненням.

В якому президент наголосив, що російське зло не йде далі Європою, лише тому, що українці – це незламний народ, який зі зброєю в руках боронить свою неньку Україну.

До 24 лютого 2022 року, в Україні було багато білих будинків, будівель, церкв, але з приходом війни на українську землю, більша частина будинків розбита або обпалена.

“В Україні багато було колись білих стін будинків і церков, які зараз обпалені та розбиті російськими снарядами. І це дуже красномовно говорить, хто саме повинен зупинитись, щоб війна зупинилась”.

Популярні новини зараз

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

Також, Зеленський наголошує на тому, коли розпочалось повномасштабне вторгнення Росії на Україну, на її захист стали не тільки християни, а і юдеї, і мусульмани.

“І я дякую кожному українському капелану, які – з армією, в Силах оборони. Там, на передовій. Захищають життя й людяність. Підтримують і молитвою, і розмовою, і справою. Ось що таке церква – з людьми. А не за дві з половиною тисячі кілометрів – десь там займатись віртуальним посередництвом між тим, хто хоче жити, і тим, хто хоче тебе знищити”.

Як відомо, Папа Римський раніше вже натякав українському народу про підняття “білого прапору“, в знак мужності. Але цього разу керівник пресслужби Ватикану Маттео Бруні пояснив, що президент не правильно трактував слова Папи Римського. Так, як він не закликає здатися, а лише пропонує розпочати переговори, за для припинення вогню і збереження життя людей, як цивільних, так і військових.

Нагадаємо, Папа Римський не побачив різниці між українськими матерями та росіянками, які відправляють синів на забій

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", Фінляндія готова підтримати Україну у впровадженні сучасної системи моніторингу довкілля

Також, "Знай.uа" писав, Головне за 7 березня: Зеленська розповіла про хлопця доньці, українцям відключають воду, а час переводять