Блогерка Вікторія обурила українську інтернет-спільноту після своєї розмови з кумою з Бердянська. Вона поділилася захопленими враженнями куми від "казкового" життя в окупованому місті.

За її словами, у Бердянську та Маріуполі нарешті з'явилися нові магазини, різноманітні товари, і загалом стало більше можливостей.

Блогерка Вікторія / фото: скріншот Х

"Ми не обговорюємо з нею особливо політичні теми, ми з нею дотримуємося плюс-мінус однієї і тієї ж думки з приводу всієї ситуації. Ну, як би не витрачаємо дорогоцінний час спілкування один з одним на які-то політичні питання", – розповідає дівчина.

Дівчина зараз живе у Польщі, але навчається заочно на психолога у Київському університеті.

Популярні новини зараз

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

"Вона мені каже: "Ти знаєш, в порівнянні з тим, як було раніше, у нас так багато продукції всякої з'явилося, і набагато більше брендів – по шмотках і аксесуарам, і косметики більше. Дуже багато чого привозять, багато і оригіналів, багато крутих якісних підробок. Це взагалі так класно. Нещодавно до Маріуполя їздили, там відкрили такий магазинчик а-ля Brocard, теж там купа парфумерії, так класно...", – розповідає Вікторія.

Дівчина задумалася, мовляв, тут війна (в Україні), а у них там все добре і життя налагоджується:

"У мене виникло таке питання. Якщо там йде нормальне життя, тобто там люди живуть, щось роблять, каламутять якийсь бізнес, чимось займаються, подорожують... Можливостей стало набагато більше. І от якщо відкинути політику убік (я не там живу, я живу в Європі), моя позиція – я цілком і повністю за Україну, але послухавши її, я взагалі не розумію, за що люди гинуть? Кому ця війна потрібна?"

Українці на ці вислови відреагували вкрай негативно.

Реакція спільноти зосередилася на тому, що блогерка, здається, полегшує військові дії, зводячи їх до питань споживання. Замість того, щоб усвідомлювати трагічність подій та героїзм захисників України, вона зосереджується на повсякденних змінах в окупованих територіях.

  • Для людини, яка здобуває освіту психолога, у дамочки погано з причинно-наслідковими зв'язками. Порівнювати наявність барахла та брендів дивно та цинічно. Люди в Україні гинуть не за барахло та ганчірки, а за свободу України та свободу обирати. Чмобіки гинуть через амбіції молі.
  • **ав рот людей, які війну називають політикою.

Ця ситуація має нагадувати українцям про важливість інформаційної боротьби та того, як пропаганда може спотворювати сприйняття реальності на окупованих територіях.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що льону Гросу вітають із заміжжям: співачка дещо показала

Вам буде цікаво дізнатися, чи скрізь "Холостяк" та "Х-Фактор" Аліна Ляшук потрапила на великий штраф: "Просто, щоб ви розуміли..."