Ухилянти не втрачають надій незаконно перетнути кордон та не тільки гинуть, а й травмуються через це.

Нещодавно на кордоні виникла незвичайна історія з ухилом від мобілізації, яка завершилася нещасним випадком. Один із мешканців столиці, у спробі перетнути кордон з Румунією, зламав ногу, коли "атакував" прикордонний бар'єр.

Прикордонний наряд Державної прикордонної служби України спочатку помітив групу з семи осіб. Попри законні вимоги прикордонників зупинитись, чоловіки обрали тактику втечі.

Прикордонники зловили ухилянта, скріншот: Facebook

П'ятеро з них, без роздумів, кинулися в воду. Проте, зіткнувшись з глибиною та швидкістю річки, троє з них негайно змінили рішення та спробували знайти притулок серед чагарників.

Популярні новини зараз

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Серед цих порушників кордону був і киянин, який не встиг дістатися до річки, як травмувався, намагаючись подолати загороджувальний паркан.

Ймовірно, його намагання оцінили бійці ДПСУ і працівникам ТЦК перекажуть про здібності молодика.

Ухилянти на кордоні, фото: ДПСУ

Тим часом варто пам'ятати, що українців зобов'яжуть стати на облік протягом 60 діб. Комітет нацбезпеки, оборони та розвідки продовжує активну роботу над законопроєктом, що стосується мобілізації та демобілізації.

Як зазначив заступник Голови Комітету, Єгор Чернєв, громадяни повинні мати право подавати свої дані у Територіальні центри консультацій у різні способи.