У Запоріжжі трапився досить незвичайний випадок спроби впіймати "ухилянта". Два суди виправдали його за бійку з людьми з ТЦК, які прийшли вручити повістку. Проте весь "сюр" ситуації в тому, що представники подали до суду на хлопця за те, що він погрожував виколоти їм очі.

По суті, вся історія почалася ввечері біля будинку громадянина, коли представники ТЦК вирішили прийти з повісткою. Але, як виявилося, це була не перша спроба і всі попередні були невдалими.

Оформлення документів у ТЦК / фото: скріншот інтерв'ю

Адвокат Андрій Трифонов, який захищав інтереси цієї людини, поділився подробицями того, що сталося в соціальних мережах.

Згідно з розповіддю адвоката, увечері громадянин виходив із дому, щоб з'ясувати, чому немає електроенергії. У цей момент його оточили невідомі у формі з ТЦК та почали вимагати розмови.

Популярні новини зараз

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Показати ще

При відмові через комендантську годину чоловік повернувся до себе додому, але зіткнувся з опором з боку представників ТЦК, які намагалися йому завадити.

Повістка, мобілізація, фото: Знай.ua

Судове засідання показало, що обидві сторони постраждали від тілесних ушкоджень. Представник ТЦК стверджував, що вони кілька разів попереджали хлопця, але у відповідь почули загрозу, що він виколить їм очі.

Адвокат громадянина стверджує, що ТЦК систематично переслідував передбачуваного мобілізованого, а все тому, що мав борги з комунальних послуг.

Суд визнав військовозобов'язаного невинним, оскільки звинувачення не змогло довести його провину у спротиві представникам влади.

Також Знай.ua повідомляв, 8 тисяч доларів за "перевірену" схему: на Закарпатті відкрили вогонь затримуючи ухилістів

Крім того, стало відомо про те, що у українець "купив" третю дитину, щоб втекти з країни