І без того нелегке життя українських жінок з інвалідністю виявилося ще важчим, коли з'ясувалося, що їхніх чоловіків можуть мобілізувати. Багато хто з них тепер змушений боротися за права своїх сімей і стикатися з абсурдними літерами у законах.

Вони звернулися до Міністерства соціальної політики, щоб закликати підтримати редагування законів про відстрочку від мобілізації для сімей з інвалідами.

Жінки поділилися своїми історіями та болями у коментарях, висловлюючи необхідність змін у статті 23. Вони кажуть, що поточне формулювання не надає достатнього захисту для сімей, де присутні особи з інвалідністю.

"Прошу вас підтримати повернення 11 абз ст 23, які мають дружину (чол) 1,2,3 або одного зі своїх батьків або батьків дружини 1,2 групи. Дайте право інваліду самостійно вибирати особу кому буде відстрочка. Я інвалід 2 групи онко хвора, син 3 роки, без лікарні і без чоловіка мені не вижити", – розповідає одна з них.

Популярні новини зараз

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Ці розповіді несуть у собі хвилюючі крики про допомогу та солідарність, де жінкам з інвалідністю доводиться самим боротися за свої права та безпеку своїх сімей.

"Я у мами одна дочка, у мене дитина хворіє, я по лікарнях з ним, а моя мама психічно хвора, поки я дитину лечу, мій чоловік за тещею дивиться, тому що він не відповідає за свої дії і може нашкодити собі. Я не можу одночасно бути з дитиною в лікарні та вдома з мамою цілодобово", – ділиться жінка у коментарях.

Вам буде цікаво дізнатися про суттєву нестачу коштів: у Мінфіні розповіли про стан бюджету

Раніше Знай.ua стало відомо про блокування карток пенсіонерів: людям все докладно пояснили