Найгарячішого моменту в історії України, коли країна стоїть на порозі історичних змін, одна дивна деталь виділяється на тлі загальної бойової картини. Під дахом навчальних центрів, де має проходити підготовка хлопців та чоловіків до бою з ворогом, їх примушують до безглуздої діяльності.

Сотні чоловіків щодня борються за своє звільнення від мобілізації, а тисячі інших тремтять на думку про те, що на другий день після отримання повістки їх занесе в пекло бойових дій.

Навчання ЗСУ. Фото: скриншот Youtube

У цей час добровольці, які свідомо готові протистояти ворогові, стикаються з бюрократичними заморочками та системою, яка вже забута часом.

Про це розповів один із них, що пройшов через "навчання".

Популярні новини зараз

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

У навчальних центрах панує атмосфера мороку, де солдати, що кашляють з бронхітом, збирають обгортки від цукерок замість того, щоб вчитися виживати в бою. Після чого їх, нічого не навченими, відправляють на вірну загибель. Так як багато хто навіть не знає, як тримати в руках автомат.

Навчання ЗСУ. Фото: Twitter

В очікуванні початку навчання кожен новобранець витає в невизначеності: його перекидають з частини до частини, він виконує безглузді доручення і не отримує жодної інформації про майбутнє.

Для багатьох це стає справжнім випробуванням: забуваються справжні цілі та мотивації, і замість того, щоб готуватися до захисту країни, вони потопають у потоці бюрократичного абсурду.

Здається, що за таких часів система має бути налаштована на максимальну підготовку кожного солдата. Але реальність виявляється набагато складнішою: новобранці губляться в лабіринті папірців та статутів, а час, який можна було б витратити на навчання, йде на безглузді заняття.

Нагадаємо, " Це дно...": український астролог озвучив тривожний прогноз на закінчення війни

Раніше ми писали, що українець сховався від мобілізації за свою неповнолітню дружину