На думку колишнього офіцера Збройних сил України, льотчика-інструктора Романа Світана, Російська Федерація не має можливості здійснити наступ на Київ чи Харків у 2024 році, незважаючи на бажання російського лідера Володимира Путіна.

Для проведення таких наступальних операцій ворогу потрібно було б зібрати військове угруповання чисельністю півмільйона осіб, підготувати його та забезпечити всім необхідним, що вимагатиме щонайменше року, а можливо й декількох років, зазначив Світан під час інтерв'ю "Главреду".

Втеча окупанта, скріншот: X

"Звісно, Путін би хотів наступати на Київ чи Харків, але наразі така можливість відсутня... Російські війська не можуть залишити південно-східний фронт довжиною 1 200 кілометрів, щоб зосередитися на такому завданні", - зазначив він.

Офіцер додав, що РФ "не зможе розгорнути угруповання для наступу на Київ чи Харків, поки не буде "заморожено" бойові дії". Експерт наголосив на важливості не допускати "замороження" фронту, оскільки у такому випадку ворог отримає можливість сформувати на одному з напрямків ударне угруповання окупаційних сил.

Популярні новини зараз

"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Показати ще

Російські окупанти. Фото: скрін youtube

"Дуже важливо розуміти, що якщо замороження війни все ж таки відбудеться, Путін швидко збере угруповання, наприклад, у Білорусі чи Бєлгороді, яке спробує рухатися кудись. Поки що південно-східний фронт у гарячій фазі, російські війська на це не здатні...", - вважає Світан.

Знай.ua вже повідомляв, що український астролог озвучив тривожний прогноз на закінчення війни. Астролог упевнений, що 2024 рік буде ділитися на кілька частин, звичайно, що це лише умовно.