Війна вимагає жертв – не обов'язково людських життів. Однак кожен має зробити свій внесок у перемогу, незважаючи на особисті побоювання чи незручності. Цей урок отримав черговий ухилянт із Сумщини, засуджений до 3 років позбавлення волі .

22-річний хлопець, визнаний придатним до військової служби, проігнорував "бойовий порядок денний" і не з'явився у військкомат у призначений день. Під час суду він цинічно заявив, що просто "не хотів" ризикувати життям на фронті.

Мобілізація. Фото: скрін youtube

Замість виконання громадянського обов'язку засуджений вирішив сховатись за спину дружини. Мовляв, він має доглядати 17-річну обраницю, яка навчається у профтехучилищі.

Проте подібні маніпулятивні виправдання не спрацювали у суді. Адже тисячі українців щодня жертвують набагато більше заради майбутнього своїх дітей та країни. Так і вирішив суд щодо цього громадянина, який вважав себе особливим. Тим більше, якщо зважати на те, що його дружина, яка перебуває у нього "на утриманні" неповнолітня.

Популярні новини зараз

Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину

Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Вирок суду (за статтею 336 ККУ) продемонстрував, що ухилянтів не врятує жодного з варіантів розвитку подій. Війна продовжує вимагати нашої єдності – як це було на початку повномасштабного вторгнення. Якщо ми не перебуваємо у ЗСУ, треба продовжувати донажити.

Нагадаємо, "заспокоїли" газовим балончиком та повалили на землю кулакам: ТЦК Одеси знову потрапили у скандал

Як повідомляв "Знай.ua", все вже майже готове: українці опиняться під "ковпаком" ТЦК

Знай.ua писав, адвокат розповів про схему, за якою мобілізують студентів та людей з епілепсією