Законопроєкт про мобілізацію розбурхав суспільство і викликав неабиякий резонанс. Кожен день випливають всілякі деталі, які планують впровадити.

Нардеп та член оборонного комітету Федір Веніславський розповів у коментарі ТСН, чого українці в новому законопроєкті точно не побачать.

Мобілізація / фото: depositphotos

27 лютого Верховна Рада почала розглядати проєкт про мобілізацію, в якому є вже понад 4000 правок.

Чого точно не буде внесено у законопроєкт

Популярні новини зараз

Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу

Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

За словами посадовця, точно відхилили тему з електронним кабінетом військовозобов’язаного та електронну повістку.

"Стосовно електронних повісток та електронного кабінету – Комітет не буде рекомендувати такі законодавчі нововведення та буде вважати їх відхиленими. По обмеженню інших конституційних прав та свобод, комітет теж буде проти. А саме щодо блокування банківських рахунків та надання консульських послуг" – інформував Веніславський.

Федір Веніславський. Фото: скрін

Точно буде посилення повноважень органів державної влади, організацій та підприємств, стосовно повноцінної участі їх у процесах мобілізації. Тобто органи місцевого самоврядування можуть носити повістки, вручати їх військовозобов’язаним. Їх обов’язки, за словами чиновника, будуть більш конкретні, щоб все не перекладалось на ТЦК та СП. Також перевірку документів та вручення повісток представниками ТЦК має фіксуватись на камеру, щоб запобігти перебільшення повноважень. Загалом було розглянуто 6 блоків, попереду ще розглядання та обговорення положень законопроєкту.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, новий закон про мобілізацію: адвокат пояснила важливе правило щодо відстрочки

Раніше наш портал інформував, зараз завдання вижити: в ТЦК розповіли, чи будуть призивати обмежено придатних

Також портал Знай повідомляв, у тилу "знайшли" тисячі військових, які ні разу не були на передовій: тепер хочуть відправити в бій