Російські військові провели своєрідну "вправу" щодо використання тактичної ядерної зброї у разі можливого конфлікту з Китаєм, що "випливає" із секретних військових документів, які вийшли нещодавно у світ.

Ці файли були складені між 2008 та 2014 роками та розкривають стратегічний погляд Росії на можливе застосування ядерної зброї по Китаю.

Наслідки ядерної війни, скріншот: YouTube

Документи стверджують, що поріг застосування тактичної ядерної зброї у конфлікті з Китаєм нижчий, ніж будь-коли офіційно визнавалося. Незважаючи на те, що ці матеріали застаріли на десяток років, аналітики вважають їх актуальними для розуміння сучасної військової доктрини Росії.

У разі агресії з боку Китаю Росія розглядає можливість застосування тактичного ядерного удару, щоб припинити просування ворожих сил на свою територію.

Популярні новини зараз

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Показати ще

Ядерна боєголовка, скріншот: Youtube

У документах також представлені різні сценарії, включаючи висадку противника або атаки з використанням звичайного озброєння.

[quote author=""]"Головнокомандувач віддав наказ... застосувати ядерну зброю... ...у разі розгортання противником підрозділів другого ешелону та загрози подальшого наступу "Півдня" на напрямі головного удару", - написано в документі. quote]

Тактичне застосування ядерної зброї у цих документах має на увазі засіб стримування агресії, запобігання ескалації конфлікту та підвищення ефективності російського військово-морського флоту.

Нагадаємо, польські прикордонники затримали журналіста Михайла Ткача: знімав сюжет про торгівлю з росією

Раніше ми писали про те, що у КМДА назвали дату, коли відновлять повноцінну роботу метро на Теремки.