Після виведення українських військ з Авдіївки почали з'являтися розмови про можливість усунення акцентів у діях Росії, зокрема на південному напрямку.

Експерт Наталія Гуменюк, полковник Державної прикордонної служби України, прокоментувала ймовірність наступу російських сил на Херсон та можливі наслідки для України.

Літак-ракетоносій. Фото: скриншот Youtube

Наталя каже, що складно передбачити розвиток подій, але аналізує ситуацію з урахуванням того, що маневри Росії вздовж лінії стали звичною практикою для відновлення своїх військових сил:

"Гадати на кавовій гущі ми не будемо – ми будемо спиратися на аналітику, тому що, об'єктивно кажучи, зрозуміло, що такий перебіг подій зовсім не виключений."

Популярні новини зараз

Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Показати ще

Наталья Гуменюк / фото: скриншот телемарафона

14 лютого відбулося знищення "Цезаря Кунікова" і, незважаючи на домінування російського флоту, ворог продовжує оснащувати свої кораблі ракетами, зокрема для ударів по Україні.

"Чи є можливість відокремити ворога в морі від тієї ж Одеси?" — запитує інтерв'юер.

"Для того щоб країна-агресор втратила можливість завдавати ударів з моря, їх треба відтіснити не далеко, а глибоко в Чорне море, щоб вони вже звідти не могли розробляти свої підступні заходи. Поки є ракетоносії в акваторії Чорного моря, вони загрожуватимуть своїми ракетами (коли споряджені), по всій території України. Дальнобійність ракет "Калібр" їм це дозволяє", — відповіла Гуменюк.

Нагадаємо, допомога прийде: тарологиня пояснила, що чекає на українців навесні

Раніше ми писали, проходили українців за 500 рублів: скільки заробляють поляки на блокаді кордонів