З Харкова прийшли дуже моторошні новини. У місті місцевий житель, як уже з'ясувалося за професією психолог, убив та розчленував дружину, з якою вже нібито порвав стосунки. Він стежив за її соцмережами і читав кожне листування. А коли побачив повідомлення дружині від колеги, "вирішив покарати" через ревнощі.

Про це розповів начальник слідчого управління нацполіції у Харківській області Сергій Болвінов у соціальній мережі Facebook.

Вбивство у Харкові, фото: Нацполіція

"Ця історія – як епізод із кримінального серіалу. Але все це сталося днями у Харкові, злочин уже було розкрито. Олексій та Марія – вони одружені багато років. У нього дві вищі освіти – економіст і психолог. Вона балетмейстер театру. Цього року пара вирішує жити окремо та по черзі брати дитину. Цивілізовано розходяться", – розповів Болвінов.

За його словами, того дня 12-річний син подружжя був у бабусі та дідуся. Чоловік приїхав до дружини з валізою на колесах, нібито щоб забрати речі. А вже за кілька днів мати жінки заявила, що її дочка зникла.

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Показати ще

Камера у під’їзді показала, що жінка нікуди не виходила після візиту чоловіка. У її квартирі всюди були сліди романтичного вечора. Чоловік одразу заявив, що дружина знайшла іншого, а про зникнення він нічого не знає.

Вбивство у Харкові, фото: Нацполіція

Жахлива знахідка

Однак цукерки, келихи та обгортки від засобів контрацепції у квартирі одразу викликали підозру у слідчих, з'явилася думка про інсценування. Поки чоловік наполягав на своїй версії, слідчі почали перевіряти кожну адресу, пов'язану із сім'єю.

Так, під час ретельного огляду напівзанедбаної дачі, що належить батькам чоловіка, виявили залишки, що обгоріли, на сусідній ділянці. Виявилося, що це були залишки жінки — збіглися зразки з обгорілого тіла із зразками зниклої матері.

У старому льоху знайшли тіло без голови та кистей. Вбивця намагався спалити його — обклав шинами, облив бензином та підпалив. Але закрив кришку льоху, щоб полум'я не перекинулося додому. Через це вогонь згас і тіло не згоріло повністю.

Вбивство у Харкові, фото: Нацполіція

На згарищі також знайшли фірмовий значок від валізи. Чоловік продовжував наполягати, що у своїй валізі привіз додому консерви. І навіть показала таку ж валізу, як на відео з камер. Втім, обдурити слідство йому не вдалося — фірмовий значок там був у зовсім іншому місці, ніж на валізі, з якою він виходив із під'їзду.

Судмедекспертиза показала, що жертва померла внаслідок чотирьох ножових поранень. Чоловік нарешті зізнався, що штовхнув її у ванній, бив ножем у тулуб, нарешті розчленував і виніс із квартири у пакеті та валізі на колесах.

Виявилося, що він уже давно стежив за дружиною, отримав доступ до її месенджерів і читав кожне листування. А через повідомлення від колеги відчув ревнощі та бажання покарати, пише Болвінов.

Деталі жорстокого вбивства

“Йде на балкон, дістає будівельну плівку. Спочатку відрізає їй пензля, потім голову. Пакує все — відрізані частини тіла в пакети, інше — у ту саму валізу. Згодом саме вона допоможе слідчим дізнатися правду. А тим часом чоловік все прибрав і вимив на місці злочину", — розповів Болвінов.

Зануривши все в машину, чоловік поїхав до посадки - там закопав руки. Потім проїхав ще близько кілометра і закопав пакет із головою за кілька десятків метрів від дороги. Саме тіло, швидше за все, наперед планувало спалити. До дачної ділянки їхав уже з каністрами з пальним.

За даними слідчих, чоловік не лише інсценував побачення своєї жертви з іншим, але й кілька днів після вбивства возив телефон дружини містом, відповідав на повідомлення від тещі, імітуючи те, що вбита все ще жива. Її мати одразу зрозуміла, що це пише не дочка і пішла до поліції.

Як зазначає Болвінов, чоловік убив дружину 17 лютого, а вже вранці 24 правоохоронці змогли її знайти і цього ж дня затримали чоловіка. Він уже мав готову візу для виїзду до Канади. 26 лютого підозрюваному обрали запобіжний захід — утримання під вартою без можливості внести заставу. Чоловікові загрожує довічне ув'язнення.

Вже трохи згодом місцеві видання написали, що "раптово обірвалося життя" молодої балерини та головного балетмейстера Харківського академічного театру музичної комедії Марії Холодної.

Марія Холодна, фото: Facebook

Нагадаємо, страшна знахідка посеред центрального парку: діти знайшли у валізі труп жінки.

Раніше повідомлялося, гучна музика "вбила" українця чужими руками: копи пояснили, в чому річ.

Також, копи виявили бездиханне тіло 15-річної українки за загадкових обставин.