В Україні продовжується дія військового стану та загальної мобілізації. Так, керівник Кременчуцького районного ТЦК та СП Мирослав Волков розповів, яка відповідальність за неприбуття по повістці.

Про це Мирослав Волков розповів в інтерв'ю Telegraf.

Неявка до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) на порядку тягне адміністративну відповідальність - штраф від 3,4 до 5,1 тисячі гривень.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

"Відповідальність визначена законом. Отримати повістку, яка передбачає прибуття до ТЦК з метою уточнення військово-облікових даних, можуть усі військовозобов'язані, які і без повістки мають самі прибути до РТЦК та уточнити свої дані. Про це йдеться вже не перший рік", – розповів Волков.

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Для ФОП вступили у дію нові правила

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Показати ще

За словами керівника Кременчуцького районного ТЦК та СП, якщо військовозобов'язаний, отримавши повістку, не прибуває до районного ТЦК, його дані передаються до Нацполіції для розшуку.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

"І після розшуку його буде доставлено до РТЦК, де на нього складуть адмінпротокол за ст.210 ч.2. Після цього він сплатить штраф і все одно уточнюватиме свої облікові дані. А якщо є необхідність, тобто минули терміни, то буде направлено на проходження військово-лікарської комісії (ВЛК)", - зазначив він.

Крім того, Волков розповів, що у разі визнання громадянина придатним до проходження військової служби надалі з ним працюватимуть фахівці групи морально-психологічного забезпечення.

"Вони виявлять його морально-ділові якості, і якщо військовозобов'язаний підходить за всіма параметрами, тільки тоді приймається рішення про його заклик до ЗСУ", - сказав керівник Кременчуцького районного ТЦК та СП.

Слід зазначити, що у статті 2010 Кодексу України про адміністративні правопорушення йдеться, що порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію, тягне за собою накладення штрафу на громадян від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1,7 до 3,4 тисяч) гривень) та на посадових осіб - від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

А ось повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частиною першою цієї статті, за яке особа вже була піддана адміністративному стягненню, а також вчинення такого порушення в особливий період, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3,4 до 5,1 тисячі гривень) і на посадових осіб - від трьохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, киянам приготуватися: у столиці недопрацьовують план мобілізації.

Раніше повідомлялося, ухилістів залишать без даху над головою: адвокат розповіла, чи це міф чи реальність.

Також, навіть наближатися заборонено: українців попередили про нові заборони.