У день, коли Кривий Ріг відзначав річницю повномасштабного вторгнення російських військ, мати одного із захисників, Віталія Сенченка, отримала шокуючу новину – її сина оголошено ухилянтом.

24-річний військовий Віталій Сенченко служив у криворізькій бригаді НГУ та опинився у полоні після тривалої оборони Маріуполя, яка тривала 86 днів.

Його мати, не втрачаючи надію, постійно брала активну участь у заходах, спрямованих на підтримку та звільнення полонених військових.

Віталія було визнано полоненим у червні 2022 року, але в лютому 2024 року йому було видано повістку в розшук за ухилення від військової служби.

Популярні новини зараз

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Оксана Латанська, яка весь цей час жила з впевненістю у поверненні свого сина, написала гнівну посаду на своїй сторінці у Facebook, де засудила представників ТЦК, які підписали і повідомлення, і повістку:

"На думку підполковника А. Долгова, 86 днів злісний, що ухиляється, злісно ухилявся від виконання конституційного обов'язку в курортному місті Марії... Чи є межа у БОЛІ? Скільки може витримати серце матері? Цей гидкий папірець на дверях порожній квартири сина-героя – це плювок у душу матері, сестрички, нареченої, бабусі з дідусем, – всіх, хто чекає..."

Повідомлення Оксани викликало широкий відгук городян та рідних інших бранців із Кривого Рогу, висловлюючи підтримку та подив діями ТЦК. Мати Захисника висловила впевненість у тому, що її син повернеться і пообіцяла відвідати ТЦК після його повернення.

Також наш портал інформував, за тримання, 50 тисяч штрафу і жодних "пауз": в Україні готують нові покарання для ухилістів

Раніше ми писали, ідентифікація та пильні перевірки: значно посилюються заходи безпеки