Прикордонна служба посилює контроль за кордоном в трьох районах Чернівецької області. Про це повідомили прикордонники на офіційній сторінці в Фейсбук.

Обмеження стосується районів, які межують з сусідніми країнами - Чернівецького, Дністровського та Вижницького. Тепер, українцям забороняється наближатися на менш ніж 5 кілометрів до кордону.

Виїзд закордон, скріншот з відео

Дане обмеження пов'язане з великою кількістю військовозобов'язаних чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон. Однак, в ДПСУ пояснили, кого не стосуватиметься ведена заборона.

Місцеві жителі, які намагаються перетнути кордон офіційно та мають відповідні документи, не підпадатимуть під обмеження.

Популярні новини зараз

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Скрін, відео YouTube прикордонник

Окрім цього до мешканців, які залучені в сільськогосподарських роботах на території ближче ніж 5 кілометрів до кордону або перебувають на приватних ділянках чи автомобільних дорогах загального користування питань виникати не буде.

Зміни почали діяти з 22 лютого 2024 року, відповідно до наказу начальника Чернівецького прикордонного загону імені генерал-хорунжого Олександра Пилькевича.

Прикордонники, скріншот: Youtube

Втім, обмеження до 5 кілометрів не єдине. В ДПСУ зазначили, що заборона поширюється на прилади нічного бачення, перевезенні зброї, використання доріг, які не внесені до реєстру, в'їзд до вказаної зони для відпочинку.

Якщо в громадянину потрібно виконати якісь роботи, в тому числі сільськогосподарські, потрібно звертатися до прикордонників, щоб отримати відповідний дозвіл.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, затримання, 50 тисяч штрафу і жодних "пауз": в Україні готують нові покарання для ухилянтів

Раніше портал Знай інформував, новий закон про мобілізацію: де ТЦК зможуть видавати повістки чоловікам

Також наш портал повідомляв, озброєні ТЦК разом із поліцією ходять по хатах