У новому законопроекті про мобілізацію в Україні з'явилося цікаве виправлення, яке надає громадянам право законно реєструвати протизаконні дії працівників Територіальних Центрів Комплектування (ТЦК) на відео.

Суть у тому, щоб дати людям можливість фіксувати порушення з боку співробітників ТЦК через фото- та відеофіксацію, а також із використанням спеціального програмного забезпечення.

Військовий квиток. Фото: Youtube

Ця пропозиція надійшла від депутата Олександра Федієнка, який сказав, що ідентифікація співробітників ТЦК необхідна, і висловив своє несхвалення на адресу практики застосування сили під час мобілізації.

"Я взагалі не розумію, що роблять на блокпостах люди в балаклавах та зі зброєю. Хто вони такі? Нещодавно мене зупинив якийсь хлопець без ознак, але зі зброєю і в балаклаві. Працівник ТЦК – це обличчя військових, вони мають бути формою, з ознаками ідентифікації, шеврони, прізвище, жетон", – каже нардеп.

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Федієнко закликав до припинення практики мобілізації силою, вважаючи її безперспективною та шкідливою для мотивації суспільства.

Він вважає, що нові зміни допоможуть громадянам більш ефективно реєструвати порушення у роботі ТЦК та забезпечувати їм законні засоби доказу протизаконних дій.

Крім того, Знай.ua повідомляв, міністр юстиції придумав, кого мобілізувати такими: "Нехай вони кров'ю захищають..."

Також наш портал інформував про новий закон про мобілізацію: де ТЦК зможуть видавати повістки чоловікам

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що Україна готується до нової мобілізації: тривожна заява