Андреас Галоцці – юний француз, сміливець та захисник свободи. Його доля перепліталася з українською війною, де він знайшов своє покликання, але, на жаль, 16 лютого його життєвий шлях обірвався. Цей 22-річний воїн залишив прощальний лист своїй мамі, слова якого зворушили серця багатьох.

З Бургундії Андреас вступив до французького 17-го інженерно-парашютного полку в 2020 році, а потім приєднався до Інтернаціонального легіону, отримавши позивний "Френчі".

Андреас Галоцці / фото: Facebook мами Едіт Галоцці

Він був рішучим і охоче виконував свій військовий обов'язок. Його військовий шлях в Україні розпочався з перших днів вторгнення Росії.

Андреас розумів небезпеку свого вибору та не залишав місця для сумнівів. У телефонних розмовах з матір'ю він повторював, що тут відбуваються події, які можна порівняти з Першою світовою війною. Він молився за своїх близьких і, незважаючи на ризики, приїхав боротися.

Популярні новини зараз

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Показати ще

Андреас Галоцці / фото: Facebook мами Едіт Галоцці

У своєму прощальному посланні, написаному 1 лютого 2023 року, за 16 днів до своєї смерті, Андреас розповів про те, чим для нього стала війна, закликав не забувати загиблих за праву справу та висловлював подяку за своє життя. Єдине, про що він шкодує – що так і не зустрів свого першого кохання.

Уривки із записки Андреаса:

"Моя найдорожча мама, люба сім'я, мої вірні друзі. Для мене війна скінчилася, але я ні про що не шкодую, я бачив достатньо героїзму і жаху. Я молюся, щоб ваша доля була милостивішою. ​​Наша життя - коротке. Я вдячний небу за всі радості, за все щастя, і випробування, які приготувала мені доля. Моє життя було прекрасне і майже наповнене..."

Андреас Галоцці / фото: Facebook мами Едіт Галоцці

"Війна - це прокляття людства, тому що війна ніколи не вмирає. Завжди будуть справедливі причини, за які слід битися і вмирати при необхідності, боротися проти божевільних, які хочуть зруйнувати все, що їх оточує заради власного его ...Нічого іншого, крім дрібниць."

Андреас Галоцці / фото: Facebook мами Едіт Галоцці

"Тільки диво могло б мене врятувати. Я знав, що ця місія могла бути надто небезпечною, проте я чоловік упертий, не хотів залишати своїх друзів їхати самим у центр цього пекла. Війна робить людей шаленими. Я виконав свій обов'язок, відстояв честь Франції, України та Європи… Я не відчуваю жодних докорів совісті щодо від'їзду в Україну, я знайшов сенс свого життя та своїх переконань… Єдине, про що шкодую, можливо, це те, що ніколи було полюбити когось усім своїм серцем."

У день народження свого сина, мати Андреаса, поділилася зворушливими словами у соціальних мережах. Своїм постом вона висловила щастя, що він прожив своє життя так, як хотів.

Раніше ми писали про те, що без гуманітарної допомоги, їжі та води: катастрофа може очікувати 8,5 мільйонів українців

Крім того, Знай.ua повідомляв, співак різко пройшовся інфлюенсерами "волонтерам", які ніжяться біля океану