На Житомирщині озброєні та захищені бронежилетами працівники ТЦК та поліції ходять заходять прямо у двір мешканців приватного сектору. Такими діями представники військкомату та силовики суттєво порушують одразу декілька законів.

Відповідний ролик знятий на звичайний смартфон одним із мешканців регіону, швидко розлетівся соціальними мережами.

Озброєні ТЦК і поліцейські на Житомирщині. Фото: Telegram

На його кадрах декілька груп по 4-5 людей, яка складажється із представників ТЦК та СП і поліцейських, заходять без дозволу прямо у двір до власників приватних будинків.

Однак, люди не поспішають виходити та зустрічати таких "гостей", адже сусіди швиденько поширили інформацію про зазначений рейд.

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Юристи зазначають, що такі дії порушують одразу кілька норм законодавства — право на недоторканність житла та перевищення службових повноважень та зловживання службовим становищем.

Відповідальність за це передбачена ст 162, 364, 365 Кримінального Кодексу та загрожує позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.

Озброєні ТЦК і поліцейські на Житомирщині. Фото: Telegram

У законах йдеться про те, що представники правоохоронних органів мають право заходити без дозволу власника на територію приватної власності лише у тому випадку, якщо в них на руках є отриманий судом дозвіл на проведення відповідних слідчих дій.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, ухилянти не повинні почуватися в безпеці з 21 вечора до 9 ранку: попередження полковника ЗСУ

Як повідомляв "Знай.uа", програміст раптово став машиністом "Укрзалізниці", але за кордон його не випустили: від в'язниці його врятувало лише "одне"

Знай.uа писав, де б ти не був, але маєш приписатися: ТЦК вже відчиняють двері для школярів