Одеситів чекає сонячний понеділок 16 березня. В цей день хмари так і не повернуться на небосхил, повідомляють на сайті Sinoptik.

У цей день температура повітря в Одесі досягне 2-9 градусів тепла, а вночі трохи похолодає - до 7 градусів вище нуля.

Незвично теплим цей день було у 1972 році, тоді в повітрі трималися 17,9 градусів тепла. А найхолоднішим – в 1952 році, тоді мороз перевалив за 9,5 градусів нижче нуля.

Погода в Україні 16 березня, Укргідрометцентр

За православним традиціям, в цей день вшановували протоієрей Петро Турчанінов. Раніше вважали, що погода всього періоду середини березня вказує на те, якого літа чекати в цьому році. В цей день селяни виходили в поле і обходили його хрестом – з півночі на південь і зі сходу на захід. Це повинно було стати для сонця сигналом, що пора пригрівати сильніше, поїти землю талим снігом. Якщо сніг не танув і не текли струмки, то і в квітні не варто очікувати густої трави. Якщо березень був мокрий, то в квітні земля буде щедрою на траву, а в травні – на квіти.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

У городників склалася традиція саме в цей день починати підготовку картоплі до посадки.

Як повідомляв Знай.ua, інфекціоністи повідомили про першу смерть від коронавіруса в Україні. Навіть карантин тут вже був безсилий. Тепер будуть робити ще додаткові заходи безпеки.

Також Знай.ua писав, ПриватБанк згадав про бабусь і дідусів і тепер намагається просувати для них свої продукти. Крім того, один з найбільш відомих банків країни звернувся до клієнтів з незвичайним, якби не час, проханням.

Нагадаємо, в McDonalds більше ні ногою. І справа не тільки в відсутності масок у персоналу, масовості відвідування цих закладів, веганстві або нездоровій їжі. Фастфуд перетворився просто на звалище сміття.