В Одесі, на одному з популярних пляжів в районі 16 станції Великого Фонтану, почали будувати черговий житловий будинок. За словами забудовників, мешканці отримають свій власний шматочок пляжу, а поліція вже взялася за розслідування незаконного будівництва. Про це пише 048.ua.

Правоохоронці запідозрили, що мав місце службове підроблення у процесі оформлення документів для будівництва. Будівництво здійснюється компанією «Простір», а територія оформлено на фірму ТОВ «Виробничо-комерційна фірма їм. П. Шмідта». В даний час земля знаходиться у володінні громадян Кіпру, але раніше вона була оформлена на адвоката з Одеси.

Спочатку, п'ять років тому, ця фірма взяла землю в оренду у міста, щоб експлуатувати там два приміщення - колишні склади рибгосподарства їм. Шмідта. Через трохи часу склади «реконструювали» в семиповерховий готель, схвалення першого заступника начальника управління архітектури та містобудування Одеської міськради Шайденко.

Популярні новини зараз

Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

Скрін: 048.ua

У минулому році забудовники оголосили про продаж квартир в майбутньому будинку на пляжі. Імовірно, документи для отримання дозволу на будівництво були сфальсифіковані. Насправді зазначена територія - рекреаційна зона, і будувати на ній заборонено. Доступ до пляжу повинен бути вільним для всіх.

На думку слідчих, був факт підроблення, а в міськраді закрили очі на невідповідність поданих планів будівництва. Разом з тим, слідчому Андрію Цинскому, який зайнявся розслідуванням, слідчий суддя Київського районного суду Одеси Сергій Чванкін відмовив у доступі до документів і матеріалам справи. На захист забудовника висловився і суддя Господарського суду Одеської області Олександр Демешин.

Це не перший випадок, коли компанія "Простір" з дозволу мерії займається будівництвом житлових будинків у заборонених місцях.

У керівництві фірми – люди, які мають зв'язки з владою: старший викладач ОНУ ім. Мечникова Вадим Яновський, який співпрацював з мером міста Геннадія Труханова. Він надавав адвокатські послуги колишньому члену виконкому при міськраді Миколі Шурді і його родичці Ксенії.

Яновський також допоміг багатьом «людям з мерії» незаконно привласнити ласі землі. Одним з таких людей став також екс-працівник прокуратури Степан Лепетюк, який одружений на Ользі Лепетюк, діючій співробітниці прокуратури Одеської області – він очолив фірму, яка безпосередньо причетна до «Простору на Маяковому».

Нагадаємо, в Одесі зміняться тарифи на тепло: у Труханового здивували цифрою в платіжках.

Викинув на вулицю посеред ночі: в Одесі невідомий нахабно позбавив малюка вдома, - ганебні кадри

Також Знай.uа писав, українська митниця запрацює по-новому: "Всього за 20 хвилин".