В Одесі затримали чоловіка, який 11 листопада розгромив пам'ятну дошку загиблому під час сутичок 2 травня проукраїнського активісту Ігорю Іванову. Як виявилося, на таке вандал зважився після перегляду нашумілого нещодавно у прокаті фільму "Джокер".

В Одесі вандал розгромив пам'ятну дошку патріоту, фото: прес-служба Національної поліції в Одеській області

Про це розповів місцевий активіст Дем'ян Ганула та опублікував відео спілкування з чоловіком.

"Це вийшло через сімейний конфлікт. Я посварився з дружиною, приїхав на роботу, напився, скачав фільм "Джокер" і під враженнями в п'яному угарі почав творити чудеса", – спробував виправдатися чоловік.

За словами зловмисника, він ходив по Одесі, "співав пісні, намазав пику і махав кувалдою, доривался до двірника, до перехожих". Чоловік запевняє, що табличку Іванову він сприйняв як вивіску магазину, а зрозумів, що насправді накоїв, тільки вранці наступного дня.

Популярні новини зараз

Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все

Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

"Я каюся перед батьками Ігоря, перед усіма патріотами України і прошу у всіх вибачення. Я готовий відновити табличку повісити її на місце", – додав горе-Джокер.

Варто нагадати, що пам'ятну дошку українському патріоту Ігорю Іванову, який загинув у сутичках 2 травня, відкрили у 2017 році. Активіст став першою жертвою масових зіткнень у центрі Одеси – його смертельно поранили з вогнепальної зброї, винуватці не знайдені й досі. У 2015 році Іванов був нагороджений посмертно орденом "За мужність" 3 ступеня, орденом "Народний Герой України" та медаллю "За жертовність і любов до України".

Нагадаємо, у центрі Одеси невідомі вандали розтрощили на друзки меморіальну дошку українському патріоту, загиблому під час заворушень 2 травня 2014 року.

Також портал інформував, що космічний суботник: новий супутник очистить орбіту планети від сміття

Портал Знай.ua писав, що в центрі Харкова встановлюють бокси з пакетами для прибирання за собаками