В Одесі представники болгарської громади з піснями і танцями відзначили Димитрів День. Про це повідомляє «Топор».

Наголошується, що в цей день православні вшановують пам'ять великомученика Дмитра Солунського. Прийнято поздоровляти з іменинами всіх чоловіків-носіїв цього імені.

Гуляння з народними танцями, хороводом і піснями провели в приміщенні Всеукраїнського центру болгарської культури. З нагоди урочистості запросили також отця Віктора, який розповів присутнім про те, як виникло свято. Вітання отримали четверо Дмитрів, які також були в залі – їх посадили в імпровізовану къште (будинок по-болгарськи), омили їм руки і побажали довгих років життя. За традицією, у відповідь Дмитри мають обдаровувати всіх подарунками.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

В Одесі з піснями і танцями відзначили Димитров День

Варто відзначити, що болгари з особливим трепетом ставляться до цього свята, відзначають його нарівні з найголовнішими православними датами. Його шанують за те, що в правління імператора Діоклетіана він прийняв мученицьку смерть, відмовившись зректися своєї віри. Дмитра спочатку кинули у в'язницю, а потім закололи списами.

Як повідомляв Знай.uа синоптики розповіли, що погода взимку буде аномальною. Тенденція останніх років збережеться, однак зміни клімату призведуть до сильних коливань температур. Українці ще дізнаються, що таке "собачий холод".

Також Знай.uа писав, що останнім часом курс гривні коливається. Економісти розповіли, чи буде долар по 30 і чи варто купувати зараз валюту.

Ще Знай.uа писав, що восени багато хвороби загострюються і псують враження від цієї чарівної пори. Від типових осінніх хвороб і загострень можна себе вберегти: потрібно проводити профілактику і лікування.