Українські вчені зараз активно вивчають які проблеми зміни клімату вже існують в Одеському регіоні і які ще можуть виникнути.

Про це в інтерв'ю ТРК "ГРАД" розповів проректор з наукової роботи Одеського державного екологічного університету, доктор географічних наук Юрій Тучковенко.

За словами Юрія Тучковенко найбільша проблема для півдня України – посушливість клімату. У нас через підвищення температури повітря, існує збільшене випаровування з водної поверхні з поверхні грунту. Недостача водних ресурсів тягне за собою інші проблеми.

Цунамі

"Ми відчуваємо дефіцит водних ресурсів. Тому що малі річки вони практично висихають у них сток присутній один два місяці в році і, по-перше, не вистачає водних ресурсів і для сільського господарства і для водоспоживання населення. І як наслідок це у нас висихають наші лимани", - розповів учений.

Популярні новини зараз

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще

За словами Юрія Тучковенко, почастішання екстремальних погодних явищ – це наслідок зміни клімату. Смерчі, які зараз спостерігають вітри, шквали це все наслідок саме тих змін погодних умов.

"Якщо говорити про цунамі, то тут трошки інші процеси вони не пов'язані безпосередньо із змінами клімату - це процеси, які відбуваються в земній корі і на узбережжі чорного моря.Жителі південних областей України можуть не побоюватися цунамі, для нашого регіону це малоймовірно, - зазначив учений.

Проблема цунамі для Одеського та і взагалі для української частини чорного моря, вкрай мінімальна.

Нагадаємо, що вже в найближчим часом температура в Україні може впасти до нуля, адже передбачаються сильні заморозки.

Як повідомляв https://www.youtube.com/watch?v=6Sk_G18sPZk , українці цієї осені у жовтні отримають додатковий вихідний.

https://www.youtube.com/watch?v=6Sk_G18sPZk писав, що жителі Кирилівки ще 22 вересня зафіксували незвичайне природне явище.