На Одещині у селі Гребінники була модернізована однойменна газовимірювальна станція, яка знаходиться на кордоні з Молдовою. Станція може розпочати роботу в разі припинення транзиту газу з Росії.

Глава Нафтогазу Андрій Коболев показав карту транзиту газу

Про це повідомляє прес-служба Укртрансгазу.

У повідомленні йдеться, що після тристоронніх переговорів у Брюсселі між Україною, Росією і Європейським союзом, стало відомо, що поки домовитися про продовження контракту про постачання газу в Україну не вдалося. А у вівторок, 5 листопада, голова "Нафтогазу" Андрій Коболєв відмовився "пробачити" російському "Газпрому" космічний борг в 22 мільярди доларів.

"Все – 22 мільярди – "зрозуміти і пробачити". Шукаю і не знаходжу в озвучених в медіа пропозиціях зустрічні кроки Росії на зіставні суми. Хіба так виглядає "обнулення" взаємних претензій?", - відзначив Коболєв.

Популярні новини зараз

ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Показати ще

Андрій Коболєв

У зв'язку з цим цілком імовірним видається варіант подій, що Росія може припинити постачання газу в Україну з 1 січня 2020 року. Для цього був підготовлений ГЗВ "Гребеники в Одеській області. Через цю газовимірювальну станцію газ буде з Греції поставлятися в Україну через Болгарію, Румунію і Молдову. Проектна потужність станції дозволить постачати до 70 млн кубометрів газу на добу.

Нагадаємо, раніше заявили, що в Нафтогазі збираються купувати газ напряму з Росії

Як повідомляв портал "Знай.ua", АЗС масово закривають по всій Україні

Також "Знай.ua" писав, що українці віддадуть за газ останнє, опалювальний сезон обіцяє цілий мішок випробувань