Скандал з дитячим притулком «Світанок» в Одесі, вихованці якого розповідають про знущання та образи з боку вихователів та охорони, набирає обертів. Цього разу вирішили виправдатися в охоронному агентстві «Центр», який надає послуги з охорони притулку. Про це розповіла волонтерка Зоя Мельник.

За її словами, «те саме агенство, на охоронців якого діти скаржилися через жорстоке поводження, розродилися постом. До цього вони бігали фотографувалися з дітьми в школі, допомагали відомому хорошими справами фонду, всіляко намагаючись довести "Ми хороші", і відмовчувалися».

Однак, замість того, щоб заявити про співпрацю зі слідством і готовність покарати тих, хто може виявитися винним, керівництво агентства вигороджує підозрюваних у знущаннях над дітьми, посилаючись на презумпцію невинності.

Мельник зазначає, що «прекрасно розумію, що садизм маскують люди дуже добре, і навряд чи керівництво знало, чим саме займалися деякі із співробітників в "Світанку"… Але найкраще в даному випадку – не рятувати репутацію агентства, а співпрацювати зі слідством, принести вибачення і компенсувати збитки постраждалим дітям, оплатити їм хороших приватних психологів для реабілітації після травми».

Нагадаємо, вихователька дитсадка нещадно знущався над малюками: жахлива історія, що сколихнула Україну.

Популярні новини зараз

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, закрила покаліченого немовляти в кімнаті і пішла: проект "Один за всіх" розбереться в шокуючої історії.

Знай.uа писав, таємниці одеського притулку "Світанок" вбили віру в людину, діти живуть в пеклі.