В Одесі відомі політичні діячі підтримали художника Олександра Ройтбурда на акції протесту минулої суботи.

Про це пишуть місцеві ЗМІ.

Отже, екс-губернатор Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі та нинішній мер міста Львова Андрій Садовий з"явилися на мітингу через скандальне звільненого з посади керівника Одеського художнього музею.

"Ці бандерлоги захватили владу в місті і в області, вони знищують не лише Ройтбурда, вони знищили Аркадію, знищують Французький бульвар та історичні будівлі. Тут відбувається видавлювання одеситів з міста. Якщо не діяти, то Одеси через 3-5 років не буле. А Одеса — це великий світовий бренд, який має лишатись осередком культури", — підсумував Саакашвілі.

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Також до акції долучився мер Львова Андрій Садовий. Він підкреслив, що саме тут зібралась вся думаюча Одеса.

"Велика задача — бути голим нервом і будити Одесу. Дуже хочу, аби Одеса прокинулась, — і ми побачили місто, яке в Україні є номером один по потенціалу в Україні. Я переконаний, що цього святого чоловіка рухати не будуть, а ті, хто будуть, — підуть, і про них забудуть" — сказав Садовий.

Нагадуємо, що звільнення Ройтбурда ініціювали через те, що він, начебто, ігнорував запити щодо фінансової діяльності музею.

Раніше портал "Знай.ua" писав, що "Даєш Ройтбурда!": одесити вимагають повернути звільненого директора музею, під облрадою "запахло смаженим"

Також портал Знай.uа писав, що Богуцька поставила "діагноз" партії Кернеса-Труханова